Siri-Derkert-Market-Art-Fair

(Click thumbnails to see larger images)

Andréhn-Schiptjenko at Market Art Fair, April 22-24, 2016

Siri Derkert på MARKET Art Fair 21-24 april 2016

Verk från Sverigeväggen

Unika verk av Siri Derkert kommer att visas för första gången hos Andréhn-Schiptjenko på Market Art Fair. Det är en grupp reliefer i järn och plåt från 1969, gjorda för det offentliga verket Sverigeväggen som är installerad på Sverigehusets fasad i riktning mot Kungsträdgården.

Sverigeväggens tema är Folkets Rop och på den sitter bland annat monterade porträtt i klippt stålplåt, veckade stålband och järn, föreställandes intellektuella par, politiker, miljökämpar och feminister. Inristade budskap som ”Kvinnorna kommer” och ”Värnpliktsvägrare” påminner om graffitti och verkets experimentella hållning till konstnärliga tekniker och uttryck gör att detta tidstypiska verk fortfarande är aktuellt, 47 år senare.

Relieferna som visas på Market avbildar den tiden intellektuella par och är gjorda i järn och plåt. Verken gjordes i samband med Sverigeväggens tillblivelse och har aldrig tidigare visats.

Market Art Fair hålls i år högst upp i Gallerian i Stockholm. Mässan är öppen för allmänheten 22-24 april. För mer information om mässan, besök marketartfair.com. För mer information om Siri Derkert vänligen kontakta Ebba von Beetzen ebba@andrehn-schiptjenko.com.